Mühendislerimizi arayın : +90 (224) 250 21 12

Mühendislerimizi arayın : +90 (224) 250 21 12

En Yeni

Kelepçe

Ürünlerde
ALIŞVERİŞ YAPIN
ve TASARRUF EDİN
En Yeni

Kelepçe

Ürünlerde
ALIŞVERİŞ YAPIN
ve TASARRUF EDİN

Son Fırsatlar

Tesisat

Her Ay Başı İndirim

#BRSY20

Son Fırsatlar

Kombi

Buderus Ürünlerde

#BUDERUS

Son Fırsatlar

Oda Termostatı

Özel İndirimler

#EBURSAY
Radio Filter – Product category (Shop template)

Son Fırsatlar

Kombi

Buderus Ürünlerde

#BUDERUS

Son Fırsatlar

Oda Termostatı

Özel İndirimler

#EBURSAY
  • 19%
    1 1/4″ Kısa Trifonlu Kelepçe
    9,75
  • 19%
    1 1/4″ Somunlu Trifonlu Kelepçe
    8,95
  • 19%
    1 1/4″ Uzun Trifonlu Kelepçe
    10,35
  • 19%
    1″ Uzun Trifonlu Kelepçe
    8,90
  • 19%
    1/2″ Uzun Trifonlu Kelepçe
    7,25
  • 19%
    3/4″ Uzun Trifonlu Kelepçe
    8,70
Bazı seçenekleri seçin
Radio Filter – Product category (Shop template)
  • 19%
    1 1/4″ Kısa Trifonlu Kelepçe
    9,75
  • 19%
    1 1/4″ Somunlu Trifonlu Kelepçe
    8,95
  • 19%
    1 1/4″ Uzun Trifonlu Kelepçe
    10,35
  • 19%
    1″ Uzun Trifonlu Kelepçe
    8,90
  • 19%
    1/2″ Uzun Trifonlu Kelepçe
    7,25
  • 19%
    3/4″ Uzun Trifonlu Kelepçe
    8,70

İnşaat ve boru tesisatlarının oluşum göstermesi ve kullanılması için kelepçe kullanımı oldukça önemlidir. Kelepçe birleştirme özelliği doğalgaz, su tesisatlarının düzenlenmesinde oldukça etkilidir. Kelepçeler sabitleyici görev sağlayarak gaz ve su geçişlerini sağlayabilmektedir. Bununla birlikte esnek olmamasına rağmen kıvraklığı sayesinde yön sorunu yaşatmaz. Yatay olarak kullanım sağlayabileceği gibi dikey ve düşey de kullanılabilmektedir. Buda montajlama esnasında oldukça avantaj sağlamaktadır. Kelepçeler boru tesisatlarının oluşmasında rol oynadıkları gibi aynı zamanda hattın korunmasında da etkili olurlar. Kelepçe kullanımı tesisat için oldukça sağlıklı montajlama sağlar.

İçeriğinde bulunan vidalar ile bir arada tutmak için oldukça rahat kullanım sağlar. Bu sayede montajlama işlemleri oldukça kolay ve pratiktir.
Kelepçe yapısı itibari ile yuvarlaktır. Bu sayede her türlü boruda sararak sağlam bir kurulum sağlar. Özellikle gaz ve su tesisatları oldukça önemli hatlardır. Gazın borudan sızması oldukça tehlikeli bir durum oluşturur. Bu yüzden kelepçelerin doğru monte edilmesi gerekmektedir. Bununla birlikle kelepçelerin içeriğinde bulunan çinko paslanmanın önüne geçmektedir. Bazı kelepçe cinslerinde lastikli ve lastiksiz olarak kullanımı mevcuttur. Bunun yanı sıra birçok türde kelepçe bulmak mümkündür. Boruya uygun olarak kelepçe çeşitleri bulunmaktadır. Genellikle kelepçe boyutları ve sıkma gücü baz alınarak sabitleme yapılması mümkündür. Birbiri ile uyum sağlayamayan boru ve kelepçelerin sağlıklı montaj sağlaması imkansızdır. Bu sebeple boru ve kelepçe uygunluğunun olması çok önemlidir. Bazı kelepçeler boru çeşidine göre uzun veya kısa olabilmektedir.
Kelepçeler basınç ile boruyu sıkıştırarak bir arada tutma görevini üstlenmektedir. Özellikle bina tesisatlarında kelepçe kullanımı vazgeçilmez bir ürün çeşididir. Doğalgazın ve suyun dairelere gelebilmesi için öncelikle hattın oluşumunu sağlamak gerekir. Basınç altında olan gaz ve suyun doğru iletilebilmesi açısından sabitlemenin tam bir verimlilik içinde oluşturulması gerekir. Kelepçeler sıkıştırma gücü sayesinde hareket akışını da sağlayabilmektedir. Kelepçe düzgün montajlandığında borulardan geçen sıvı veya gazın eşit olarak yayılımı sağlanmaktadır. Kelepçe olmadan bu akışın sağlanması mümkün olmamaktadır. Kelepçeler hidrostatik basınç sağlayarak boruyu kavrayarak basınç sağlamasıyla sabitlenmektedir. Borular kelepçeler aracılığı ile iki ana noktadan sabitlenmektedir. Bu sayede borular arasında kayma tehlikesi ile karşılaşmak mümkün olmamaktadır.
Tesisat Borularında Kelepçe Kullanımı

Kelepçe montajı boruların sağlam geçişleri yapabilmesi için zorunludur. Kelepçe olmadan herhangi bir tesisatın kurulması olanaksızdır. Yuvarlak yapısı ile boruların birbirine kilitleyen kelepçeler mutlaka denk getirilmesi gerekir. Denk getirilen parçalar kelepçelerde bulunan vidalar ile sıkıştırılır. Her kelepçe ölçüsünün kendine has sıkıştırma gücü bulunmaktadır. Sıkıştırılan vidalar boru hattının kısa sürede tamamlanmasını sağlamaktadır. Genel olarak bir evin boru hattını oluşturmak bir günü bulmaktadır. Kelepçe kolay montajlanması sayesinde iş verimi de artmaktadır. Bağlantı elemanı olarak da adlandırılan kelepçeler her türlü borunun inşasında kullanılabilmektedir. Sadece doğalgaz değil kanalizasyon borularının da oluşmasını sağlamaktadır. Aklınıza gelebilecek her türlü borunun sıkıştırılması ve sabitlenmesi için kelepçeler oldukça önem taşımaktadır.
Kelepçelerde itme kuvveti de çok önemli bir unsurdur. Bu sayede boruların sabitlenmesinde kullanılan borulara yön verilebilmektedir. Çeşitli borularda kullanılmak üzere üretilen her kelepçenin farklı özelliği bulunmaktadır. Kelepçeler boru hatlarının bulunduğu yere göre uyum sağlayabilmektedir. Burada kelepçe ve borunun uyumu söz konusudur. Bu sebeple ister tavanda ister yer yüzeyinde hatta duvarda bile kelepçelerin kullanımı mümkün olabilmektedir. Genel anlamda tesisat alanında kullanılan on üç ana kelepçe türü bulunmaktadır. Bunlar kullanım alanına göre değişkenlik göstermektedir. Bunun yanı sıra bir kelepçe cinsinin ölçütleri de farklılık göstermektedir. Kelepçe türleri ölçüleri bakımından da ayrım gösterebilmektedir.
Kelepçe Modelleri

Kelepçe modelleri kullanılacak alana, yüküne göre değişim göstermektedir. Kelepçe modelleri tesisatçı firma sayesinde belirlenmelidir. Genellikte tüm kelepçelerin ana özelliği tavan, zemin ve duvara kolaylıkla borunun döşenmesini sağlayabilmektir. İçeriğindeki maddeler pas ve oksitlenmeyi engellemektedir. Buda boruların sağlam bir şekilde uzun yıllar kullanımını sağlayabilmektedir. Boru tesisatları kullanım gerçekleşmeden önce kurulması oldukça sağlıklıdır. Ancak bazen boruların değişmesi ve sıfırdan kurulması gerekebilir. Bu yüzden uygun kelepçe ve boruların kullanılması çok önemlidir. Boru ve kelepçe kullanımı için bireysel karar vermek imkansızdır. İşin ehli tesisatçılar boru özelliklerini baz alarak gereken kelepçe modelini belirlemektedir. Kelepçe internet üzerinden alınabileceği gibi hırdavat ve nalburlardan da temin edilebilmektedir. Bazen tesisatçılarda ihtiyacı olan malzemeleri toptan olarak müşteri kullanımına sunabilir. Tesisatçının her şeyi dahil etmesi müşteriler için oldukça sağlıklı olacaktır. Boru ve kelepçenin eşleşmemesi büyük sorundur. Bu yüzden uyumlu modellerin bir araya gelmesi gerekir. Bununla birlikte kelepçelerin duvar, zemin veya tavandan 20 cm aralıklı kurulması önem taşımaktadır. Bu konuda tesisatçıların dikkatli olmaları gerekmektedir.
Kelepçe modelleri arasında trifonlu kelepçe, PVC kelepçe, uzun trifonlu, standart (kısa), ağır yük kelepçe, lastiksiz takım ve lastiksiz takım kelepçeleri, özel imalat, çiftli kelepçe, kollektor, sessiz kelepçe ve springler kelepçe bulunmaktadır. Her kelepçe ayrı bir alanın borusunun inşasında kullanılmaktadır. Elbette ki kelepçelerin cinsi fiyat farkını da etkileyen unsurlar arasındadır. Hattınıza uygun düşen kelepçeyi tesisatçı aracılığı ille öğrenebilirsiniz. Ancak tesisatçı firmalar kelepçeleri en uygun ve en güvenli nereden alacağını bilir. Bu yüzden kelepçe satın almak için ekstra bir çabaya girmeye gerek yoktur.
PVC Kelepçe: Su borusu inşasında kullanılan kelepçe türleridir. Özellikle kirli suların borulardan geçerek kanalizasyona yönelmesinde etkidir. PVC atık su borularında ölçüler elli ile iki yüz arası değişim göstermektedir.
Uzun Trifonlu Kelepçe: Bu kelepçelerin yıldız başlı vidaları bulunmaktadır. Bu sayede montaj işleri oldukça kolay şekilde sağlanmaktadır. Yatay ve dikey şekillerde kullanılabilir. Bu kelepçe türlerdi de zemin, duvar veya tavana uygulanabilmektedir.
Kısa Kelepçe (Standart): Standart olarak kullanılabilen kısa kelepçeler sabitlemek için rahatlıkla kullanılmaktadır. Ölçütleri tespit edilerek her türlü sıkıştırma alanlarında kullanılmaktadır.
Ağır Yük Kelepçe: Boru ağırlığının yüksek olduğu alanlarda ağır yük kelepçeleri kullanılır. Boru ağırlığının kaldırılması için mutlaka eşdeğer bir kelepçeye ihtiyaç vardır. Ağır yük kelepçelerinde rod ve çelik dübel kullanılması yükün sabitlenip taşınmasında etkilidir.
Lastiksiz Kelepçe: İsteğe bağlı olarak tercih edilebilecek bir kelepçe türüdür. Kelepçenin lastiksiz olması fiyatların daha uygun olmasına sebebiyet vermektedir.
Lastikli Takım Kelepçesi: Sesin, titreşimin ve ısının borulara hasar vermemesi adına kullanılan koruyucu kelepçe türleridir. Borunun dış etkenlerden zarar görmemesi adına kullanılmaktadır.
Özel İmalat Kelepçeleri: Özel imalat kelepçeleri boruların asılmasında rol oynamaktadır. Yüzeylere rahatça monte olabilmeleri adına kullanılan yardımcı elemandır. Vida kısmı uzun kelepçe kısmı dardır.
Kollektor: Genellikle gaz hatlarının sabitlenmesinde yardımcı olarak kullanılan bağlantı elemanlarıdır. Lastikli kullanılabildiği gibi lastiksizde kullanımı bulunmaktadır. Sıcak su ve soğuk su borularında da yardımcı eleman olarak kullanılabilmektedir. İçeriğinde çinko olması paslanmasını önlediğinden kullanışlı bir sabitleyicidir.
Çiftli Kelepçe: Paralel döşenen boru hatlarının birbirine bağlanmasında çiftli kelepçeler kullanılmaktadır. Yatay ve dikey kullanım için uygundur. Montaj sırasından plastik dübel kullanılmaktadır.
Sessiz Kelepçe: Bu kelepçe türü zararlı atık suların borulardan geçmesi amacı ile kullanılmaktadır. Oldukça sağlam olduğundan güvenli bir kullanım oluşturur. Özellikle fabrika atık su borularının inşasında kullanım sağlar.
Springler Kelepçe: İzolasyon sağlaması yapmayan boruların asılmasını sağlayan kelepçe türleridir. Boruların asma yüksekliğinin tespiti için rot kullanımı sağlanmalıdır.
Trifonlu Kelepçe
Boru hatlarının tavan, zemin veya duvar gibi yüzeylere montajının sağlanması için trifonlu kelepçe kullanılmalıdır. Montaj sırasında tornavidaya elverişli bir yapıya sahip olan trifonlu kelepçeler pratiklik açısından tesisatçılar için oldukça kullanışlıdır. Sabitlemeye yarayan bu ürünler sesi de izole etme özelliğine sahiptir.
Trifonlu kelepçe boru çevresini sarıp sarmalayıp kuvvetli bir şekilde sabitlenmesi için kullanılan oldukça güçlü bir bağlantı elemanıdır. Bu yüzden trifonlu kelepçeler oldukça emniyetli ürünlerdir. Özellikle içeriğinde çinkonun bulunması kelepçenin sardığı alanları oksitlenmekten korur. Trifonlu kelepçelerde lastikte kullanılabilmektedir. Bu sayede ses emilimi olabilmektedir. Ayrıca lastikler ısıdan kaynaklanan genleşme problemine karşıda önleyici olmaktadır. Kelepçeler ölçütlerine göre değişkenlik gösterir. Trifonlu kelepçe ölçüleri en küçüğü 3/8” en büyüğü 6” olarak düzenlenmiştir. Boru boyutuna göre trifonlu kelepçe seçimi yapılabilmektedir. Trifonlu kelepçe ölçüleri genellikle yangın, su ve doğalgaz borularını sabitlemek üzere kullanılmaktadır.
Tesisat Kelepçesi
Tesisatların güvenli bir şekilde montajlanması için kelepçelere ihtiyaç duyulmaktadır. Tesisat denildiğinde akla gelen vana ve borulardır. Tesisat kelepçeleri boruların birleşmesi, askıya alınması için kullanılmaktadır. Elbette ki sadece kelepçe yeterli değildir. Montajlama yapılabilmesi için çeşitli yardımcı elemanlarda söz konusu olabilmektedir. Kelepçe kullanımı tesisat alanında oldukça sık kullanılmaktadır. Birbirinden farklı birçok tesisat kelepçesi bulunmaktadır. Hepsinin genel amacı sabitleme ve boru akışının sağlanmasıdır.
Kelepçeler yuvarlak olarak üretilmiştir. Ancak bazıları yapısı gereği uzun veya kısa biçimde olabilmektedir. Bununla birlikte kelepçe özelliklerine ve kullanım alanına göre bazıların geniş bazıları da dar görünümlüdür. Genel olarak kelepçeler kendinden vidalı olarak büyük kolaylık sağlarlar. Vidaların tornavida ile sıkıştırılabiliyor olması montaj sırasında seri davranılmasına yol açmaktadır. Tesisat kelepçelerinin seçimi oldukça önemlidir. Eğer yanlış ölçüler seçilirse tesisat borusunun kelepçe ile uyumu düşünülemez. Bu sebeple kelepçe ölçüleri birebir boru ile uyum sağlamalıdır. Dengi dengine olan boru ve kelepçeler montajı seri ve kolay olmaktadır. Uyumsuzluk söz konusu olduğundan ne yazık ki montaj yapılamamaktadır. Bu yüzden tesisatçı ile boru hattının envanterleri görüşülmeli, ona göre ürün alımı yapılmalıdır. Birçok tesisatçı hizmeti beraberinde kullanılacak malzemeleri de temin edebilmektedir.
Kelepçe fiyatları modele ve ölçüye göre değişiklik göstermektedir. Özellikle ölçü arttıkça fiyatta da artış olmaktadır. Genellikle kelepçe ücretleri oldukça makul fiyatlardan satışa sunulmaktadır. Elbette ki her ürün gibi kelepçelerinde toptan alınması ekonomik olarak tasarruf sağlatmaktadır. Ancak tesisat ürünlerini tesisatçılar kendileri temin etmektedir. Sonuç itibari ile kelepçe fiyatları markalara göre de düzenlenmektedir. Bazı markalarda kelepçe fiyatları çok uygunken bazılarında pahalı olabilmektedir. Bu markanın çok kullanılması ve isim yapması nedeni ile oluşan bir durumdur. Sonuç itibari ile kelepçe ürünleri bellidir. Ölçü ve sıkma gücü her marka da aynı olacaktır. Bu sebeple aynı ayardaki bir tesisat kelepçesine çok para vermeye gerek yoktur.
Paslanmaz Kelepçe
Kelepçeler borularınızın gaz ve su taşımasında etkili bir rol üstlenmektedir. Boru tesisatlarının oluşup sıvı ya da gaz maddeleri taşıyabilmesi için bir düzeneğe ihtiyaç vardır. Bu düzeneğin kurulumunu sağlayan araçlarda kelepçelerdir. Kelepçeler bir arada tutulup, bir puzzle gibi tamamlamaktadır. Bu yüzden tesisat hatları kurulurken kelepçe kullanımı oldukça önemlidir. Kelepçeler boruları sıkıştırarak sabitlenmesine yardımcı olmaktadır. Kelepçelerin birçoğu paslanmaz özellikte üretilmiştir. Paslanmaz olması sayesinde uzun süre dayanıklı kalabilmektedir. Borularda pas olması zamanla boruların aşınmasına ve boruların parçalanmasına neden olmaktadır. Bu yüzden üretilen kelepçeler paslanmaz özellikte üretilmektedir. Paslanmaz olması kelepçe fiyatları açısından olumsuzluk yaratmamaktadır. Çünkü kelepçeler zaten içeriğinde paslanmaya karşı direnç oluşturan çinkodan üretilmektedir.
Paslanmaz kelepçe uzun yıllar koruyuculuğunu kaybetmemektedir. Boru ve kelepçelerin birbiri ile uyum sağlamasının yanı sıra paslanmaz olması da önemlidir. Bu sebeple tesisat kelepçesi alırken paslanmaz olup olmadığı hakkında bilgi almak son derece önemlidir. Kelepçenin paslanmaz özelliği olması için içerinde 8 ila 12 mg mikron çinko bulunması gerekir. Tesisatları için kelepçe bakan kişiler bu hususta dikkat etmelidir. Aksi takdirde uzun zaman dayanabilecek borular kısa zamanda oksitlenerek paslanma oluşturur. Bu istenmeyen durum karşısından tesisatı sıfırdan kurmak hem zahmetli hem de maddi olarak yıpratıcı olabilmektedir. Kelepçe fiyatları içeriğinde bulunan çinko ile ölçülmemektedir. Fiyatlar marka, model ve ölçü ile ilişkilidir. Bu sebeple kelepçelerdeki paslanmaz özellik ücretlerin yükselmesine neden olmamaktadır.
Kelepçe Fiyatları
Kelepçe, tesisatın kurulması için önemli bir yapı malzemesidir. Bir binaya ya da eve tesisat kurmak oldukça maliyetlidir. Kelepçe fiyatları genellikle tesisatçının hizmetleri arasında yer almaktadır. Müşteriler kelepçe ve boru hakkında bilgi sahibi olamadıkları için kelepçe konusundan alışveriş yapmaları kolay değildir. Aslında kelepçe modelleri sınırlı sayıdadır. Ancak boru türleri kelepçelerle uyum sağlamalıdır. Bu sebeple de iki unsurun dengesi sağlanmalıdır. Kelepçeler boruları taşıyabilecek kapasitede olmalıdır. Her kelepçe modelinin ölçü aralığı birbirinden farklıdır. Bir doğalgaz borusu ile su borusunun ölçüsü birbirinden farklıdır. Dolayısı ile borular bir arada tutacak olan kelepçelerde ona göre alınmalıdır. Aksi takdirde uyum söz konusu olmayacaktır.
Kelepçe fiyatları oldukça makul fiyattan alıcı bulmaktadır. İnternet üzerinden satışı olan kelepçeler adet olarak veyahut toptan olarak alınabilmektedir. Doğal gaz boru kelepçeleri adet fiyatı altı liradan satılmaktadır. Adet arttıkça fiyatta o denli artacaktır. Bunun yanı sıra somunlu olan kelepçe modelleri 9,00 liradan satışa sunulmaktadır. Kendinden vidalı trifonlu kelepçeler ise 3,00 liradan alıcı bulmaktadır. Bununla birlikte tesisatçıların anlaşmalı olduğu hırdavatçı ve nalburlarda daha uygun toptan fiyatlar söz konusu olabilmektedir. Kişileri asıl zorlayan tesisat hatlarıdır. Kelepçe fiyatları toptan da olsa çok komik fiyatlarda temin edilebilmektedir. Bu yüzden pek çok tesisatçı işi alırken malzeme tahsilatını da sağlamaktadır. Bu sayede müşteriler neyi nereden alacakları konusunda sıkıntı içine düşmezler.
Boru Tesisatlarında Kelepçe Seçimi
Boru tesisatlarının oluşturulması oldukça ciddi bir iştir. Kelepçe boru ile uyumlu olması tesisatların kurulumunu sağlamaktadır. Doğalgaz ve su tesisatlarında kelepçeler montaj için kullanılan ana unsurlardan biridir. Boru boyutlarına göre kelepçe seçimi yapılmalıdır. Boruları tam sarması ve sıkıştırması doğru kurulum için şarttır. Kelepçelerin sıkım gücü ne kadar güçlü olursa gaz ve suyun geçişi o kadar kolay olmaktadır. Bununla birlikte kelepçe seçiminde kelepçe fiyatları çokta fazla dikkate alınmamalıdır. Çünkü kelepçeler zaten çok uygun fiyatlardan satılmaktadır. Esas olan tesisatın güçlü bir şekilde yapılandırılmasıdır. Bu sebeple ucuza kaçılmamalı ihtiyaç doğrultusunda hareket edilmelidir.
Kelepçe fiyatları toptan satışlarda inanılmaz uygun olmaktadır. Bu yüzden birkaç farklı yerden fiyat araştırması yapmak yararlı olabilir. Ancak ucuz olduğu içinde kelepçe tercih edilmemelidir. Çünkü burada tesisatçının ne istediği önemlidir. İşe yaramayan bir kelepçe hem bütçeye hem de zamana karşı oldukça zararlı olacaktır. Kelepçelerin ölçüleri fiyatların inişli çıkışlı olmasında etkendir. Sıkma kuvveti ve ağırlık yüküne bakılaraktan kelepçeler satın alınabilmektedir. Tesisat alanında bu tür kelepçeler toptan alınarak kullanılmaktadır. Bu hem çok ekonomik olmakta hem de süreklilik sağlamaktadır. Kelepçelerin yön eğiliminin olması da büyük bir avantajdır. Bu sayede borular zemine, duvar ve tavana monte edilebilmektedir.

Bu web sitesi, web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezler kullanmaktadır.